Un guia turístic fa una aturada a un barri qualsevol de la ciutat (Plaça de l'Olivar) per donar una explicació d'interès merament turística, quan de sobte apreixen uns personatges, personatges reivindicat que ells són els que han donat i donen vida al barri. Demanant, reivindiquen les seves històries, les del carrer, les dels seus infants i padrins, les dels llocs emblemàtics que hi havia, les seves biografies, la de les arribades i les seves fugides. En definitiva, tot allò que en els participants els hi agradaria sentir de la vida en un escenari. Històries de les seves biografíes i anècdotes que considerin que podrien ser representades.
Amb tot aquest material i amb l'ajuda dels actors/talleristes, que treballaran durant 5 setmanes, oferiran uns tallers dos dies a la setmana a tots aquells que s'hi vulguin apuntar i comprometre a representar una performance teatral a la Plaça de l'Olivar el 16 de desembre de 2023.
És una performance que està inspirada en l'obra Sis personatges en cerca d'autor, un text de Luigi Pirandello que ens serveix com excusa i marc per la creació de la performance que volem construir.
Aquesta peça convida a donar vida a uns personatges reals i vius que ténen la necessitat de ser escoltats.
Dirigit per Asun Planas, amb dramatúrgia de Marisol Ramírez i Philip Rogers, la trama gira al voltant de temàtiques de màxima actualitat: els migrants, l'espai que ocupa la dona a la seva vida, la casa, els veïns, el barri, ciutat, anècdotes i experiències de vida que es relacionen en aquest barri imaginari que cerca els seus personatges, que l'han habitat i l'habitaven.
Al mateix temps, l’espectacle vol provocar una reflexió sobre el benefici de l'art com a teràpia i la presentació d'aquesta performance com un fet de reconeixement pels participants davant de la societat.
Els personatges de Pirandello, reivindiquen la necessitat d'una representació perque els seus desitjos siguin escoltats, inquietuds, fantasies...
Aquesta proposta s'enmarca a dins de l'anomenat teatre comunitari que es construirà de manera col·lectiva amb persones que hi participin, s'articularà a partir d'uns tallers de teatre, cos i música on participaran veïns i veïnes de diferents edats i procedències i amb un taller específic de hip-hop en col·laboració amb el col·lectiu de rap pels drets humans La Llama.
Aquest espectacle neix amb l’objectiu de donar visibilitat i protagonisme a les diferents comunitats, llengües i llenguatges presents als barris, que normalment estan infrarepresentades als escenaris, amb la col.laboració d'actors no professionals i professionals.